П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Нова пісенька від проросійського Никифора: Ухвалене рішення Синоду КПЦ – не обов'язкове

    Спочатку кіпрський митрополит Никифор, який був не згідний із визнанням ПЦУ, критикував Хризостома, що рішення було прийнято несоборно. Тепер коли відбувся Синод, на якому де юре, соборно  підтвердили рішення Предстоятеля Кіпрської Церкви визнати Православну Церкву України, незгодний проросійський єрарх почали говорити, що рішення Синоду є не обов’язковим.
    Митрополит Никифор сказав, що його власна компромісна пропозиція не була прийнята, а ухвалене рішення Синоду Кіпрської Церкви не є обов’язковим, оскільки це питання «є питанням віри», цитує romfea.gr.
    Два тижні тому митрополит Кіккський Никифор, виступаючи в ефірі телеканалу RIK, розповів про свою любов до Росії сказавши: «Ми не русофіли і не американофіли. Але нам не соромно визнати, що як одновірці ми завжди дивимося в ту сторону [в бік Росії]». Він додав, що рішення про поминання митрополита Епіфанія було прийнято «папським чином», без урахування думки синоду. Тепер же, коли думка синоду врахована, він починає вигадувати нову пісеньку про «необов’язковість виконання рішень Синоду». Метаморфози на очах.
    До слова Никифор власник Мерседеса за 300 000 євро. На ньому він роз’їжджає по Кіпру із російським прапорцем на капоті. У лютому 2019 року митрополит Никифор, виступаючи на Синоді Кіпрської церкви, заявив, що надання автокефалії Православній Церкві України Вселенським патріархом було «неканонічним».
    Досить закономірно, що як тільки в когось із вищого духовенства з’являються дорогі подарунки від росіян, вони зразу ж виступають із проросійськими заявами проти України та її церкви.
    Кілька тижнів тому Вселенський патріарх Варфоломій виступипаючи по кіпрському ТВ з нагоди 29-ій річниці своєї інтронізації, зачепив українську тему, сказавши, що противники ПЦУ виступають проти неї не з церковного інтересу. Українська автокефалія – це доконаний еклезіологічний факт, і єдиною послідовною позицією для інших предстоятелів буде визнати її, «як це раніше відбулося з усіма автокефаліями новітніх православних церков, починаючи з Російської церкви». «Ми вважаємо, що виражені побратимами-архієреями Кіпрської церкви сумніви в рішенні офіційно визнати автокефалію Церкви України демонструють не стільки їх турботу про еклезіологію, канонічний порядок і єдність Православ’я, скільки байдужість до цього заради чужих інтересів», – сказав патріарх Варфоломій.

    Фото: Daily Kiprys / Автівка митрополита Никифора із прапором РФ

    Фото: Daily Kiprys / Автівка митрополита Никифора

    Найсвіжіше

    Популярне