П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: Архієпископи Афінський і Тиранський були поруч із мною в Києві, коли інші предстоятелів боялись Росії

    Вселенський патріарх Варфоломій висловив підтримку та любов та надіслав щирі побажання якнайшвидшого одужання хворим архієпископам Афін та всієї Греції Єроніму та Албанії Анастасію 22 листопада у соборі Константинопольської архієпархії.

    «Ми надіслали їм побажання, щоб їхні випробування скоро закінчились і щоб вони обоє повернулись до своїх єрархічних обов’язків. Вони обоє дорогі брати, ми вже багато разів працювали разом у минулому, як в рамках наших двосторонніх відносин, так і всеправославних відносин. Мене супроводжували в Україну близько дванадцяти років тому, коли інші предстоятелі боялись приїжджати, вони боялися загроз, які представляє Російська православна церква, архієпископи Афін і Албанії були поруч з нами, і ми проводили літургію в Києві. Вони були цінними співробітниками Вселенського патріархату при Святому та Великому Критському Синоді, і наша співпраця буде записана в історії церкви. Я бажаю їм якнайшвидшого одужання та повернення до своїх обов’язків знову».

    У той самий час Його Святість висловив глибоку скорботу з приводу смерті сербського патріарха Ірінея Вселенський патріарх пояснив, що через обмеження COVID-19 він не зміг поїхати до Сербії на похорон покійного патріарха Іринея, як це було у випадку з іншими похоронними службами для інших приматів. З цієї причини він попросив митрополита Дабро-Боснійського Хризостома, Патріархату Сербії, представляти Вселенський патріархат, передає Оrthodoxtimes.com
    Під час Божественної літургії Вселенський Патріарх висвятив диякона громади Никодима Сайдама на пресвітера, а Алекса Торранса, професора Університету Нотр-Дам, на диякона.
    «Для нас, християн, усі люди є братами. Втілення, розп’яття та воскресіння втіленого Ісуса Христа стосується людства. Наша Церква проповідує любов до ближнього, яка завжди є конкретною. Ми не любимо “людину” абстрактно, а тих, кого ми зустрічаємо у своєму повсякденному житті, – підкреслив він, звертаючись до о. Никодима.

    Найсвіжіше

    Популярне