Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Істинна віра в Бога ніколи не залишається без плоду, – Митрополит Епіфаній

    На прикладі Євангельських чудесних зцілень: кровоточивої жінки й дочки Іаіра, можна побачити, що істинна віра ніколи не залишається без плоду. Про це сказав митрополит Епіфаній на проповіді.
    «Якщо віра хворої жінки послужила на благо їй самій, то воскрешення дочки Яїра показує нам приклад того, як віра одних може служити на благо іншим. Адже саме віра батька в те, що Господь Ісус Христос може зцілити помираючу, і молитва Іаїра до Спасителя, яку надихнула ця віра – принесли плоди навіть більші, ніж сподівався цей чоловік. Бо Син Божий не просто зцілив хвору – Він повернув до життя померлу», – сказав предстоятель Православної Церкви України.
    Він закликав у цих двох прикладах і свідченнях знаходити і для себе настанову для зміцнення нашої віри.
    «Шукаючи лікування від хвороби, жінка за дванадцять років витратила на лікарів усе, що мала, і не отримала полегшення. Але неможливе для людей є можливим для Бога, і тому вона за вірою зцілилася в одну мить – навіть не промовляючи вголос того, чого бажало її серце. Отже, коли за людським міркуванням щось нам здається недосяжним, нездійсненним, нездоланним – все одно маємо покладатися на Божу милість та мати тверду впевненість, що коли бажане нами справді нам на користь – Господь дасть нам необхідне у належний час».
    Митрополит Епіфаній пояснив, що молитва є способом виявити нашу віру та любов до Бога, вона нас самих утверджує в єдності з Ним. І тому коли щиро, з вірою, просимо – то одержимо навіть більше, ніж сподіваємося. Також потрібно турбуватися не лише про власні потреби, духовні та тілесні, але і про ближніх своїх. І турботу цю маємо виявляти серед іншого в нашій молитві до Бога, підкріпленій вірою.

    Найсвіжіше

    Популярне