Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Черкасах відкрили меморіальний комплекс пам’яті учасників АТО

    19 листопада на площі Слави в Черкасах відбулося відкриття меморіального комплексу пам’яті учасників антитерористичної операції на сході України, повідомляє видання Прочерк.
    Участь у відкритті меморіалу взяли авторка концепції пам’ятника, дочка загиблого героя АТО Володимира Ложешнікова Дар’я, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, заступник голови обласної ради Михайло Мушієк, родичі загиблих атовців, черкасці.
    Честь відкрити пам’ятник довірили Дар’ї Ложешніковій, Анатолію Бондаренку і ветеранові російсько-української війни, голові «Ветеранського братерства» Черкащини Володимиру Болсуновському.

    Світлина: “Прочерк”

    – Меморіальний комплекс нагадуватиме про мужність, відвагу, честь героїв-черкащан, – наголосив перший командир полку «Азов» Андрій Білецький, який вів церемонію відкриття.
    Як зазначила вдова Володимира Ложешнікова Олена, «три роки від задуму цього меморіалу до втілення пройшли як один день».
    – Цей пам’ятник для нас – як оголений нерв. Він має нагадувати кожному черкасцю, щоб він пам’ятав і розумів, що люди, які йшли захищати схід України, робили це добровільно. І це має стати відповіддю на закиди декого, хто каже, мовляв, «я туди наших бійців не посилав»… – наголосила Олена Ложешнікова.
    Світлина: “Прочерк”

    Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відзначив учасників творчої групи, яка працювала над втіленням ідеї Дар’ї Ложешнікової в життя. Він також подякував захисникам України, завдяки яким ми маємо мир на нашій землі.
    – Черкаси і Черкащина завжди були на вістрі боротьби за Україну і славилися своїми героями, – наголосив міський голова.
    Меморіал виконаний за унікальним ескізом із назвою «Незламні духом», який намалювала донька загиблого бійця Володимира Ложешнікова – Дар’я. Дівчина перемогла в міському конкурсі з розробки концепції комплексу пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на сході України. На той час їй було 16 років.
    Над втіленням проекту Дар’ї Ложешнікової працювала творча група у складі скульптора Вячеслава Федорченка (виконавець скульптур «Воїна-захисника» та «Воїна з мечем»), ковалі Володимир Погребняк та Анатолій Плахотнік (виконавці скульптури «Древо Життя»), Олексій Альбін (виконавець інформаційний стел) та компанія «Гарант», яка в цілому відповідала за будівельні роботи.

    Найсвіжіше

    Популярне