Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Ділянка землі з будівлями вартістю 120 мільйонів рублів загадковим чином опинилась у власності РПЦ

    Є в Росії мальовниче містечко Чита. У місті функціонує представництво Російської православної церкви у вигляді Читинської єпархії. А у підпорядкування Читинської єпархії перебуває Свято-Успенський чоловічий монастир, який, з часу свого заснування у 2005 році, розташовується на території колишнього піонерського табору.
    Згідно повідомлення каналу “ЗабТВ”, кадастрова вартість вказаної земельної ділянки загальною площею 76 тисяч квадратних метрів складає 93 мільйони рублів (приблизно 35 мільйонів гривень), а разом з розташованими на ній будівлями – 120 мільйонів рублів (приблизно 45 мільйонів гривень).
    Журналісти “ЗабТВ” вирішили з’ясувати, яким чином земельна ділянка та розташовані на ній будівлі опинились у користуванні релігійної організації, і виявили дивні, можливо навіть, чудесні обставини.
    У Єдиному державному реєстрі нерухомості зазначена ділянка значиться як власність Читинської єпархії РПЦ. Але будь-яка інформація про передачу Читинській єпархії майна, його вартості, порядок та підстави переходу до єпархії права власності відсутні.
    У Державному департаменті держмайна Забайкальського краю лише змогли повідомити, що вказана ділянка землі, як і нерухоме майно, що на ній розташоване, в оренду чи у власність Департаментом не надавалось.
    Тобто хто і на яких умовах передав чималу територію з будівлями у власність РПЦ – не відомо. Чи можна пояснити такий “чудесний” перехід земельної ділянки у власність Читинської єпархії “промислом” Божим, чи мали місце цілком земні і не дуже законні операції з державним майном Російської Федерації, на разі, стверджувати важко.

    Найсвіжіше

    Популярне