П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Стан патріарха Ірінея дуже важкий, а Сербської церква недоговорює – сербські ЗМІ

    Хоча сьогодні деякі ЗМІ повідомляли, що патріарх Сербської православної церкви Іріней помер, ця новина не відповідає дійсності, повідомляє сербський сайт B92.net, звинувачуючи Сербську церкву в приховуванні інформації.
    «Патріарх перебуває у надзвичайно важкому стані і в даний час підключений до пристроїв для підтримки роботи життєво важливих органів», –  сказали для «ТВ Перший» джерела із сербського Патріархату.
    Сербська православна церква оголосила на своєму веб-сайті сьогодні вранці, що стан патріарха Сербської православної церкви погіршився через коронавірусну хворобу і що він перебуває у Карабурському військовому госпіталі з моменту встановлення наявності вірусу. Окрім сербських лікарів, про його здоров’я піклуються і росіяни, як це було опубліковано на вебсайті Сербської православної церкви.
    Раніше ми повідомляли, що у ЗМІ появилась суперечлива інформація щодо смерті 90-річного Сербського патріарха Ірінея. Сербського патріарха Іринея, госпіталізованого 4 листопада з діагнозом коронавірусної хвороби. За кілька днів перед до цього, Іриней відвідував похорони митрополита Амфілохія, який помер від коронавірусу. Тоді на похоронах у чорногорській столиці Подгоріці, зібралася велика кількість людей, багато яких були без масок, попри зростання кількості хворих на коронавірус.

    Фото: mitropolija.com

    У Сербській православній церкві повністю проігнорували застереження медиків і труна спочилого архієрея стояла відкрита. Два дні поспіль віряни прощались з митрополитом Амфілохієм і прикладались до його тіла. Щонайменше дві тисячі чорногорців приклалися до зараженого тіла митрополита Амфілохія і це при тому, що все населення Чорногорії складає 600 000 людей. Після цього у мережу опублікували відеоролик, як Іриней на похоронах Амфілохія постійно кашляє. Таким чином Сербська православна церква могла спровокувати епідеміологічну катастрофу в Чорногорії.

     

    Найсвіжіше

    Популярне