Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Рівному добудовують великий храм ПЦУ

    Будівництво цього храму на мікрорайоні Ювілейний розпочалося ще 10 років тому. Про велику церкву в парафії мріяли давно. Адже, нинішня вміщає лише до сотні прихожан. За кошти парафіян та меценатів спочатку залили фундамент. Нині ж церква активно розбудовується вгору.
    Про храм “Святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії” розказав ТБ канал iTV.

    Настоятель парафії “Святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії” протоієрей Василь Приходько показує вже готовий нижній храм. Розповідає, коли маленька церква всіх не вміщає, а на вулиці дощ чи сніг, то парафіяни долучаються до молитви тут.
    Протоєрей Василь Приходько каже, велика церква вкрай необхідна у цьому мікрорайоні Рівного. Адже, тут жителів багато. А всім прихожанам місця у маленькій церкві бракує. Тому і взялися за побудову більшого храму. Він вміщатиме до півтисячі людей. Каже, лише коштами свої парафіян вони не в змозі збудувати таку велику церкву. Долучаються небайдужі.
    В подяку за усіляку допомогу та підтримку протоієрей Василь Приходько вручив меценату Віктору Шакирзяну ікону. Будівельні роботи триватимуть. Завершити зведення храму та накрити його куполами сподіваються вже до 30 вересня наступного року. Цю дату обрали неспроста, бо саме в цей день відзначається престольне свято Святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.

    Найсвіжіше

    Популярне