П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Костромичанина, який вирішив "прорекламувати" РПЦ, розшукує російська поліція

    На огорожі будівельного майданчику, де зводять храми Костромського кремля, з’явився напис, який закликає вірян йти до храму, пише “Kostroma today”.
    Невідомий написав чорною фарбою “рекламний заклик” до вірян: “Кидай школу – йди до храму” (мовою оригіналу – “Брось школу – иди в храм”).
    Видання припускає, що невідомий художник протестує проти засилля Російської православної церкви. Деякі місцеві мешканці вважають такий напис образою почуттів віруючих. Власник будівельного паркану, в свою чергу, подав заяву до правоохоронних органів Російської Федерації про пошкодження майна.
    Всі ці твердження і заяви викликають щирий подив, оскільки напис “Кидай школу – йди до храму” є не лише прямою “рекламою” РПЦ і рішучим закликом відвідувати храм, а й утверджує один з постулатів сучасного російського православ’я.
    Як раніше повідомляв “Духовний фронт”, в Росії остаточно визначились з пріоритетами і визнали перевагу РПЦ над освітою. Мова йде про нарощення темпів боротьби РПЦ за об’єкти нерухомості в Росії, в тому числі будівлі закладів освіти, через що деяким школам цілком реально загрожує виселення. В РПЦ, ймовірно, вважають, що малоосвіченим та малокультурним “чадам” легше нав’язати ідеологію “русского міра”.
    Тож не зрозуміло, що ж саме так образило російських православних і привернуло увагу правоохоронців. Більш того, напис “Кидай школу – йди до храму”, станом на сьогодні, можна вважати недооціненим. Але пройдуть роки, і по всій Росії будуть шанувати невідомого на цей час “художника”, який став творцем головного ідеологічного гасла “русского міра”: “Кидай школу – йди до храму”.

    Найсвіжіше

    Популярне