Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Українська мова продовжує лунати з уст та сердець нашого народу до Всемилостивого Бога – митрополит Епіфаній

    “Український народ Промислом Божим має свою, рідну та надзвичайно милозвучну, мову”, – написав на власній сторінці у Фейсбук Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.
    Свої слова привітання Його Блаженство адресував Україні, народові України, українській діаспорі всього світу, а також, друзям нашої Батьківщини, які поділяють радість з нагоди Дня української писемності та мови.
    “Для українського народу питання мови є особливо важливим і болючим після століть відвертих імперських спроб привласнити культуру та стерти нашу душу – нашу українську мову – з лиця землі. Це питання набуває все більшої ваги зараз, коли ми шостий рік поспіль переживаємо російську анексію Криму та неоголошену війну на Сході України”, – підкреслив духовний лідер.
    “Попри численні заборони та перешкоди українська мова продовжувала лунати з уст та сердець нашого народу до Всемилостивого і Всемогутнього Бога, щоби Він благословив його мати свою незалежну державу, а в ній і незалежну Українську Церкву. У цей день ми радіємо з того, що маємо можливість молитися в помісній Православній церкві України рідною мовою”, – зазначив митрополит Епіфаній.
    Особливим словами Блаженнійший владика згадав тих, хто перебуває на передовій оборони української державності: “Щиро подякуймо українським воїнам, які продовжують захищати нас із вами та цінності нашого народу, а також всім людям, хто оберігав та не припиняє дбати про рідну українську мову”, – наголосив Предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне