Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Військові з Північної Македонії охоронятимуть православні храми в Косово

    44 військовослужбовці з Тетово на чолі з капітаном Христіяном Дімчевським будуть дислокуватися в Печі та брати участь в загальній місії КФОР із забезпечення безпечного середовища та свободи пересування для всіх мешканців Косова відповідно до Резолюції Ради Безпеки ООН 1244 від 1999 року, повідомляє Балканський оглядач з посиланням на офіційне повідомлення НАТО.
    Завдання македонського контингенту включатимуть патрулювання, охорону православного монастиря Дечані та охорону табору Villaggio Italia разом з їхніми італійськими та молдавськими колегами. Військові з Північної Македонії також працюватимуть штабними офіцерами в штабі KFOR у Приштині.
    2 листопада прапор Північної Македонії підняли на церемонії в штабі регіонального командування “Захід”, в якій взяв участь командувач сил НАТО в Косово генерал-майор Мікеле Рісі. Генерал Рісі наголосив, що зусилля нових учасників місії Альянсу сприятимуть зростанню зв’язків і зміцненню відносин між Північною Македонією та іншими 26 країнами, які в даний час працюють в місії KFOR під проводом НАТО.
    Як зазначається, внесок Північної Македонії в місію KFOR у Косово буде продовжувати зростати – вже протягом наступних півроку планується збільшити кількість військовослужбовців контингенту до 60.

    Найсвіжіше

    Популярне