П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Рада Європи має відшукати вакцину від "російського вірусу" – Джапарова

    Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова взяла участь в роботі 130-го засідання Комітету міністрів Ради Європи 4 листопада 2020 року, повідомляє “Укрінформ” з посиланням на пресслужбу МЗС.
    Її занепокоєння викликає безумовне повернення Російської Федерації до Парламентської асамблеї Ради Європи, про що вона заявила під час свого виступу.
    Еміне Джапарова висловила переконання, що Європа несе особливу відповідальність за забезпечення сумлінного виконання Росією своїх міжнародних зобов’язань. Саме комплекс узгоджених заходів, які змусять РФ дотримуватись норм міжнародного права, і мають стати своєрідною вакциною від “російського вірусу”, який нещадно атакує демократичні інституції і призвів до катастрофічної ситуації з дотриманням прав людини на Кримському півострові.
    Перша заступниця міністра закордонних справ України вкотре нагадала про наслідки збройної агресії РФ проти України, системних переслідувань Росією всіх незгодних з окупацією Росією частини території України, а також блокування Росією доступу до окупованого Криму міжнародних моніторингових груп та організацій.
    Нагадуємо, в даний час Міністерство закордонних справ і, особисто, Еміне Айяровна Джапарова, активно працюють над запуском “Кримської платформи”, як багаторівневої діалогової платформи, ключова ціль якої – це повернення теми Криму на високий порядок міжнародної уваги. На сьогодні вже проведено ряд зустрічей та обговорень роботи платформи з послами держав-партнерів України.

    Найсвіжіше

    Популярне