Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Священника РПЦ, який у нетверезому стані лаявся під час похорону, вирішили не карати

    Дисциплінарна комісія Єлецької єпархії Російської православної церкви завершила розгляд скарги групи вірян на священника.
    Нагадаємо, що 1 листопада 2020 року в селі Кузовлєво Липецької області РФ громада проводила в останню путь вчительку, яка пропрацювала понад 40 років у місцевій школі. Очевидці запевняють, що священник Андрєй Сідорєнко прибув на відспівування у нетверезому стані, поводив себе досить неадекватно і лаявся нецензурними словами.
    Як стало відомо, керівник інформаційного відділу Єлецької єпархії РПЦ єромонах Сєргій (Волков) заявив, що дисциплінарна комісія вивчила обставини скандалу. Про це повідомляє “Подъём”.
    “Конфлікт, імовірно, розпочався через некоректну поведінку співробітників ритуальної служби. Священник попросив вибачення за свою поведінку, вважаю, що потім і до родичів померлої від нього буде звернення. На засіданні дисциплінарної комісії він заперечував, що був у нетверезому стані. Врахувавши всі обставини, були вирішено його не карати”, – розкрив деталі комісійного рішення єромонах Сєргій (Волков).
    Винесене рішення, в цілому, не викликає сумнівів щодо його справедливості та виваженості. Адже нецензурна лайка в нетверезому стані не суперечить постулатам “русского міра”, і дедалі більше роспатріотів вдаються саме до такої форми міжособистісного спілкування. Ну а тим крихтам російського суспільства, які прагнуть людяності і нормальності, трагічно не поталанило з країною проживання.

    Найсвіжіше

    Популярне