Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Явочний пункт "Лавра"

    Український політолог Тарас Чорновіл на власній сторінці Фейсбук розповів цікаві обставини нещодавнього масового відвідання прифронтового району східних областей України народними депутатами партії “Слуга народу”. Про це пишуть “Экономические новости”.
    Нардеп від “слуг” Артем Культенко дещо змінив власну програму перебування в Донецькій області і вирішив відвідати Святогірську лавру, яка давно визнана чи не головним осередком “русского міра” Східної України.
    Примітно, що Культенко обирався до парламенту під номером 51 у списку партії, відтак, з упевненістю можна стверджувати, що його кандидатуру узгоджував особисто президент України Володимир Зеленський.
    “Артем Культенко надав перевагу ночівлі не із захисниками України, а в значно ріднішому для нього середовищі Святогірської лаври московського патріархату”, – пише Тарас Вячеславович.
    “А що таке ця лавра, ми нині більше знаємо не з церковних хронік, а з повідомлень організацій, які виявляють ворожу агентуру та приспішників ворога. У сам розпал боїв у лаврі переховувалися російські бойовики-терористи. За даними громадських активістів там зберігалася зброя, велася комунікація й розвідка. На жаль, ніхто із силовиків не відважився провести належні слідчі дії на території монастиря, тому зло залишилося безкарним, а серед монахів і далі можуть вільно переховуватися агенти й підривні елементи ворога. Пану Культенку це товариство було значно приємніше за компанію захисників України”, – зазначив політолог.
    Окрім цього, Тарас Чорновіл пригадав, що у 2016 році Артем Культенко вступив до Київської духовної семінарії, звісно ж, московського патріархату.
    “Трохи знаючи роль РПЦ в Україні, припущу, що тут скоріше могло йтися про певне агентурне прикриття, ніж про щиру релігійність. Адже духовні особи звично виявлялися недоторканними для наших спецслужб”, – прокоментував Чорновіл прагнення Культенка отримати духовну освіту.
    На жаль, з публікації видання “Экономические новости” та посту на сторінці Фейсбук Тараса Чорновола читачі так і не отримали відповідь чи не на головне питання стосовно описаної ситуації. Чи був Культенко удостоєний честі зустрітись з керівником російської резидентури в Святогірській лаврі, чи йому доводиться радіти спілкуванню з рядовими розвідниками-операми?

    Найсвіжіше

    Популярне