П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині з'явилася Алея пам’яті загиблих на Сході України жінок

    28 жовтня у Житомирі, на території обласного медичного центру вертебрології та реабілітації – навпроти Дому ветеранів, висадили 16 яблунь в пам’ять про українських жінок, які загинули на війні на сході України, повідомляє Суспільне Житомир.

    Ініціатива висадки алеї належить представницям громадської організації “Жіночий ветеранський рух”.

    “Це наша п’ята алея, – розповідає співорганізаторка заходу Юлія Кірілова. – Ми вже висадили такі алеї у Краматорську, Черкасах, Києві, Львові. Сьогодні (28 жовтня – ред.) висаджуємо алею в Житомирі. До нас звернулися представники Дому ветеранів з проханням висадити алею біля них, бо там збирається велика кількість ветеранів і сімей родин загиблих та дітей, приїжджають діти ветеранів, роблять концерти для ветеранів і їх сімей”.

    Сабіна Галицька

    Одне з дерев висаджене на честь Сабіни Галицької з села Бастова Рудня Ємільчинського району. Сабіна загинула на сході України – вона була військовослужбовицею 10 окремої штурмової бригади. В її машину влучив снаряд і вона закрила собою трьох побратимів. Їх вона врятувала, а сама загинула.
    Світлина: Суспільне Житомир

    Мама Сабіни Тетяна Галицька поклала квіти до яблуні, яку висадили в пам’ять про її доньку:

    “Вона була спокійна і скромна, – каже Тетяна про свою доньку. – Завжди намагалася когось підтримати, допомогти. Завжди думала про хлопців, які разом з нею були на війні. Відчуваю біль і гордість за те, що пам’ятають, що залишила такий слід на землі”.

    “Ми хочемо увіковічнити пам’ять наших героїнь, і коли навесні розквітатимуть ці яблуньки, дівчата будуть з небес дивитись як вони цвітуть”.

    Найсвіжіше

    Популярне