П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Колишній мер Києва вимагав для російської мови статус державної. Суд повернув позов

    Окружний адміністративний суд Києва повернув колишньому меру Києва та політичному діячу Леоніду Черновецькому позов, у якому він просив зобов’язати Кабінет Міністрів України внести до Верховної Ради законопроєкт про надання російській мові статусу державної.
    Про це повідомив сайт Детектор медіа з посиланням на ОАСК.
    Леонід Черновецький подав позов російською, тому суд спершу «залишив її без руху та надав строк для усунення недоліків, зокрема, шляхом викладення позову державною (українською) мовою». Однак ексмер столиці не відреагував на прохання суду.
    «Документів на усунення недоліків позову, в тому числі клопотань про продовження строку для їх усунення чи доказів неможливості надання витребуваних документів, до суду не надходило», – повідомили в суді та додали, що повернули позов позивачу, відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 (залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви) Кодексу адміністративного судочинства України.
    Нагадаємо, 9 вересня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва повідомив, що отримав позов від колишнього мера Києва та політичного діяча Леоніда Черновецького, який попросив суд зобов’язати Кабінет Міністрів внести до Верховної Ради законопроєкт про надання російській мові статусу державної.
    Духовний Фронт України розказав, як завдяки коротким роликам про правила української мови, патріотизм і поради щодо переходу з російської на українську блогер Данило Гайдамаха під псевдонімом «Чорнобровий» зібрав у соціальній мережі TikTok більше ніж стотисячну аудиторію.

    Найсвіжіше

    Популярне