Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Відлучений від церкви схиігумен РПЦ Сєргій не з'явився на допит

    Управління Слідчого комітету Російської Федерації в Свердловській області відкрило два кримінальні провадження після того, як представникам Російської православної церкви не дозволили потрапити до Середньоуральського жіночого монастиря.
    Про це пише “Полит.РУ” з писланням на “ТАСС”.
    Контроль над монастирем зберігає позбавлений сану та відлучений від церкви колишній схиігумен Сєргій Романов, якого підтримують сотні прихильників.
    Адвокат Романова Свєтлана Герасімова повідомила, що справи заведені по статтям про самоуправство та порушення прав на свободу совісті та віросповідання. Втім, фігурантів в провадженнях немає, Романов виступає як свідок.
    Російські правоохоронці розпочали вивчення обставин подій 17 вересня, коли прихильники Романова не впустили до монастиря єпархіальну комісію і не дозволили провести молебень в обителі та провести інвентаризацію майна за дорученням митрополита Єкатеринбурського Кіріла (Наконечного).
    Самому колишньому схиігумену призначили допит на 26 жовтня 2020 року, однак він на нього не з’явився. Причиною неявки він зазначив побоювання, що під час його відсутності монастир “захоплять” представники РПЦ і він не зможе повернутись до обителі.
    Нагадаємо, що в квітні 2020 року Сєргій Романов в своїх проповідях назвав коронавірус “псевдопандемією”. 27 травня він був заборонений в служінні. 16 червня він захопив Середньоуральський жіночий монастир і організував цілодобову охорону з казаків і своїх прихильників. 10 вересня він був відлучений від церкви. 19 жовтня патріарх Кіріл (Гундяєв) затвердив вказане рішення.

    Найсвіжіше

    Популярне