П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Черкасах відкрили Будинок Ветеранів

    У Черкасах відкрили Будинок Ветеранів на місці занедбаної школи за адресою Чехова, 112, повідомляє Центр черкаських медіа.
    До участі долучилися представники міністерства у справах ветеранів, очільники міста Черкаси та області, перший командир, засновник полку «А3ОВ» Андрій Білецький, лідер  місцевого осередку партії «Національний корпус» Дмитро Кухарчук тощо. Це вже четвертий соціальний проєкт «Національного корпусу» в Черкасах.
    У новоствореному Будинку ветеранів надаватимуть юридичну допомогу для ветеранів та їхніх сімей, працюватиме кабінет  психотерапевта, діятиме музей АТО/ООС, а також офіс громадської організації «Ветеранське братерство». А ще на базі будинку ветеранів функціонує дитяча телестудія «Черкаси24». Також тут для дітей будуть створені різні секції, зокрема з гімнастики  та малювання. Крім того, на базі Будинку Ветеранів проводитимуть патріотичне виховання дітей.
    Будинок ветеранів був створений із метою повернення ветеранів та їхніх сімей до мирного життя, надання взаємодопомоги та підтримки. Будинок Ветеранів носить ім’я героя-черкащанина старшого лейтенанта третього окремого полку спеціального призначення Євгена Подолянчука.

    Світлина: Центр черкаських медіа

    За словами дружини Євгена Марії Подолянчук, для неї найбільша честь та щастя бути дружиною героя.
    «Він був непересічною людиною, був відважний, талановитий, творчий, ерудований. Усі ці якості він проявив у бойових завданнях, в обороні Донецького аеропорту. І заслужив ще більшу повагу всіх, хто його знав. Пам’ять – це все, що ми можемо дати нашим захисникам: живим та загиблим. І коли мені подзвонили й спитали, чи можна назвати Будинок ветеранів іменем мого чоловіка, я дуже зраділа, бо це найкраща пам’ять та підтвердження його слави, увіковічення його. Він завжди у наших серцях», – сказала Марія Подолянчук.
    Ідейним натхненником та творецем проєкту є голова ГО «Ветеранське братерство Черкащини» Володимир Болсуновський. Він розповідає, що після повернення з війни, хотів створити в Черкасах місце, де могли б збиратися ветерани та їхні родини.
    Світлина: Центр черкаських медіа

    «У 2016 році, коли прийшов із фронту, побачив цю занедбану будівлю: все було заросле, тут були алкоголіки та наркомани. І я подумав, що треба організувати місце, де ветерани могли б спілкуватися й отримувати допомогу. Наша громадська організація взяла це приміщення в оренду. І ми командою із 17 чоловік по вихідних тут збиралися, косили, прибирали – і ось результат. Тепер можна працювати в гарних умовах», – зазначив Володимир Болсуновський.
    За його словами, на ремонт міська рада виділила 1 мільйон 300 тисяч гривень. Для ветеранів увесь функціонал Будинку Ветеранів буде безкоштовним.

    Найсвіжіше

    Популярне