Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Проросійське лоббі намагалось переконати президента, що він може спертися на РПЦвУ, – релігієзнавець

    Релігієзнавець Віктор Єленський прокоментував візит Зеленськогого на Фанар, де той зустрівся із Вселенським патріархом Варфоломієм.
    За словами науковця, президент України зрозумів, або в його оточенні взяли верх ті люди, які розуміють, що Вселенський патріарх – це важливий центр м’якої сили, повідомляє Релігійна правда.
    Патріарх Варфоломій є природнім союзником України, який беззаперечно підтримує територіальну цілісність України і справжню її незалежність і доводить це своїми справами, зауважив Віктор Єленський.
    Проросійське лоббі, «достатньо послідовно діяло впродовж цих 1,5 роки. Воно намагалось переконати президента, що він може спертися на Московський Патріархат в Україні, що це велика сила, що вона виводить тисячі людей на хресні ходи. Але для кожного керівника Української держави рано чи пізно стає зрозумілим, що Московський Патріархат орієнтується на Москву. Це дуже проста арифметика».
    «Якщо людина хоче бути керівником Української держави, вона так чи інакше неминуче буде підтримувати українську мову і все, що стосується української ідентичності. Іншого коридору в нього не буде», – підсумував Єленський.
    Нагадаємо, раніше Єленський розкритикував  заступника голови ОП і назвав його споживачем «кремлівської благодаті». 

    Найсвіжіше

    Популярне