Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Чергове фіаско дипломатії РПЦ та Кремля

    Визнання ПЦУ Кіпрською Церквою – сильний удар по шовінізму та самозакоханості дипломатичних структур РПЦ та Кремля. Ні для кого не секрет, що Блаженнійший Хризостом ІІ вже тривалий час мав намір офіційно визнати ПЦУ та предстоятеля митрополита Епіфанія, поминаючи за літургією та вступити в офіційний діалог предстоятелів.
    Архієпископ Кіпрський Хризостом відвідав кількох предстоятелів православних церков, щоб поділитися з ними своїми думками стосовно ПЦУ радився з цього питання з Синодом Кіпрської Церкви.
    У Москві знали що відбувається та активно протидіяли намірам Архієпископа Хризостома. Протягом кінця вересня – жовтня місяця дипломатичні установи Кремля та РПЦ активно співпрацювали щоб завадити реалізувати наміри предстоятеля Кіпрської Церкви. РПЦ активно підтримувала та стимулювала внутрішню опозицію до Хризостома в Синоді Кіпрської Церкви. А дипломатичний Кремль у терміновому порядку симулював вигідність російсько-кіпрських відносин, шукаючи ситуативні точки дотику (в тому числі і на фоні активних бойових дій в Нагірному Крабасі та кризу відносин з Туреччиною).
    Враховуючи кількість нещодавно затрачених сил дипломатичними структурами РПЦ та Кремля, сьогоднішній крок Архієпископа Хризостома ІІ є ПОДВІЙНО болючим – основна реакція «повне заперечення». Нічого, змиряться з часом.
    Це фіаско. А нас вітаю з черговою перемогою!
    Джерело: Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне