Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія мала думати перш, ніж наважуватись на злочин окупації української території – Джапарова

    Міністерство закордонних справ України спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України провели 21 жовтня поточного року у місті Херсон міжнародну конференцію  “Проблемні питання водопостачання та використання водних ресурсів на території Криму в умовах російської окупації”.
    Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті МЗС України.
    Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, під час свого онлайн-виступу, спростувала усі звинувачення на адресу України з боку Росії у водній блокаді Криму.
    Пані Джапарова висловила переконання, що Росія штучно політизує питання води, перекладаючи свою відповідальність на Україну. «Україна лише призупинила ту штучну водну преференцію, яку колись надавала для прискореного розвитку економіки та сільського господарства півострова. Це ціна окупації, яка лише буде зростати, та, напевно те, про що Росія мала думати перш, ніж наважуватись на злочин окупації української території», – розтлумачила ситуацію заступниця міністра.
    Неправомірні дії Російської Федерації на окупованій території спричинили підвищений попит на воду. Відтак, Джапарова переконує, що офіційний Київ не планує задовільняти потреби російського військово-промислового комплексу у водних ресурсах.
    Неймовірно, але у своїх закидах в бік України, Москва використовує тези про захист прав людини. Водночас, усьому цивілізованому світу давно відомо, що саме Росія грубо порушує норми міжнародного гуманітарного права та права людини на тимчасово окупованому Кримському півострові.
    Окрім зазначеного питання, на конференції обговорили питання мілітаризації Криму та порушення Росією норм міжнародного екологічного права.
    Нагадаємо, що не лише у Російській Федерації говорять про необхідність відновлення водопостачання з України до Криму. Народні депутати України та члени партії “Опозиційна платформа – За життя” також регулярно заявляють про важливість та вигідність для Києва продовження подачі води. Зокрема, про це у ЗМІ часто говорить лідер ОПЗЖ та кум Владіміра Путіна Віктор Медведчук.

    Найсвіжіше

    Популярне