Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Тимчасово окупована територія АР Крим не є анексованою, – Мінреінтеграціі

    Використання терміну “анексована територія” щодо окупованого Криму домагається Росія.
    Про це під час конференції “Проблемні питання водопостачання та використання водних ресурсів на території Криму в умовах російської окупації” заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, передає Цензор.нет.
    “Хочу підкреслити, що тимчасово окупована територія АР Крим не є жодним чином анексованою, і саме Російська Федерація домагається того, щоб ми почали звикати до цього і використовували “анексована територія”, – зазначив Яременко.
    За його словами, якщо говорити, що Кримський півострів є анексованим це означає, що це територія Російської Федерації, а отже, РФ не несе жодних зобов’язань відповідно до норм міжнародного гуманітарного права на цій території.
    “Тобто громадяни України, резиденти півострова, позбавляються своїх прав як громадяни, які підпадають під захист в рамках міжнародного гуманітарного права. Зокрема, наприклад, питання призову до лав ЗС країни-окупанта – це прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом. Те, що зараз відбувається – це злочин. Відповідно, РФ буде нести за це відповідальність у майбутньому. Таких прав для громадян насправді чимало”, – підкреслив Яременко.

    Найсвіжіше

    Популярне