Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ подякував президенту Зеленському за участь в молитві за Україну разом із Вселенським патріархом

    Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній подякував президенту України Володимиру Зеленському за участь в молитві за Україну разом із Вселенським патріархом.
    Про це сказав митрополит Епіфаній на зустрічі релігійних діячів з Президентом України, повідомляє пресслужба ПЦУ.
    Митрополит Епіфаній зазначив, що раніше ПЦУ вже запрошувала Його Всесвятість Вселенського патріарха Варфоломія відвідати Україну, і виказав свою вдячність за підтримку цього процесу главою держави.
    Крім іншого митрополит Епіфаній під час виступу подякував Главі держави за можливість зустрітися та обмінятися думками з низки питань, які хвилюють і суспільство, і державу, і релігійну спільноту.
    Предстоятель ПЦУ зазначив, що діалог є тією ефективною формою взаємодії, яка допомагає виробляти і втілювати в життя кращі рішення, завчасно уникати проблем, краще розуміти позицію та думку інших, шукати і знаходити точки поєднання зусиль. Тому ми, як релігійна спільнота, цінуємо партнерський діалог з державою, традиція якого налічує вже третє десятиліття, і наша сьогоднішня зустріч – її підтвердження та продовження.
    Також, Митрополит Епіфаній висловив запевнення, що Православна Церква України була, є і буде надійним партнером суспільства і держави у боротьбі з пандемією.
    Нагадаємо «Позаполітична» РПЦвУ розпочала справжнісіньку політичну війну проти Зеленського, після його нещодавнього візиту на Фанар, де він помолився за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне