Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Поки Зеленський зустрічався із Варфоломієм Трофімов прислуговував у РПЦвУ Онуфрію

    Поки Президент України Володимир Зеленський зустрічався із Варфоломієм перший заступник Офісу Президента Сергій Трофімов прислуговував у церкві РПЦвУ.

    Про це повідомляє релігієзнавиця Ярослава Міщенко з посиланням на Facebook Антонія (Паканча).

    «Панове, а вам цей чоловік нікого не нагадує? Хоча з іншого боку, добре, що він (якщо це він) не з Президентом у Стамбулі.
    Цей юнак вміє псувати настрій представникам Вселенського престолу у Києві. Нащо йому у Константинополь», – написала вона.

    Літургія за участі заступника голови Офісу Президента Сергія Трофімова, очільника РПЦвУ Онуфрія і керуйочого справами Антонія (Паканича) відбулась у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі Києва у Феофанії.

    Нагадаємо, раніше Телеграм-канал “Карточный офис” повідомляв про корупційний скандал, за участі Трофімова. Тоді СБУ задокументувала давання хабаря помічником Сергія Трофімова Володимиром Родіним з метою “вирішення” питання в Державній архітектурно-будівельній інспекції (ДАБІ). Внаслідок виявленого факту корупційного діяння, Володимира Родіна звільнено із займаної посади. “Карточный офис” прогнозує, що протягом тижня може вирішитись питання звільнення і самого Сергія Трофімова, який, в даний час, обіймає посаду першого заступника глави Офісу президента України (ОПУ).

    Якщо Трофімова дійсно звільнять, то чи означатиме це завершення періоду експериментів української влади із заграванням з державою агресором?

    Першим сигналом, який свідчить про відмову Банкової від “гри в піддавки” з Кремлем стало виключення Вітольда Фокіна зі складу української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ). Зараз на черзі може опинитись Сергій Трофімов. Його давня, щира і віддана підтримка Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) викликала протест українців з перших днів його перебування на посаді в Офісі глави держави.

    Тож не дивно, що в ОПУ могли відчути гостру потребу позбутися настільки токсичного персонажу. А корупційна складова – це як офіційний, юридично виважений привід. Важко уявити, що Трофімов, навіть якщо факт корупційного діяння буде доведений, буде притягнутий до юридичної відповідальності. В той же час, його звільнення виглядатиме абсолютно обґрунтованим. Втім, чи означатиме це, що влада припинить загравання з агресором, на разі, не зрозуміло.

    Найсвіжіше

    Популярне