Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ запустила "другу хвилю" хресних об'їздів та обльотів проти коронавірусу

    Епідеміологічна ситуація в Російській Федерації, як і в більшості держав Європи, з настанням осені почала стрімко погіршуватись. Завершення періоду літніх відпусток, початок навчального процесу в школах і вищих навчальних закладах прогнозовано прискорили темп поширення коронавірусу.
    Зважаючи на сказане, у Російській православній церкві вирішили не стояти осторонь проблеми, і влаштували вже знайомий з весняного періоду 2020 року “парад” хресних об’їздів і обльотів міст і областей РФ.
    У пам’яті російських православних, ймовірно, не затримався той факт, що ефективність “аналогічних заходів” дорівнює нулю. Відтак, можна з упевненістю сказати, що зараз стартувала “друга хвиля” хресних об’їздів і обльотів.
    Відкриттям “другої хвилі” стала акція, проведена під керівництвом митрополита Омського і Таврійського Владіміра (Ікіма). 14 жовтня поточного року, він організував і очолив автопробіг проти поширення коронавірусу з іконами Святої Трійці, Божої Матері Казанської, Покрови Пресвятої Богородиці, святителя Миколая Чудотворця, святителя Сільвестра Омського, святителя Спиридона Тримифунтського.
    Про автопробіг стало відомо з публікації на сайті “СУПЕРОМСК”.
    Ефективність вказаного заходу, мабуть, буде така ж, як і у аналогічних пробігів весною 2020 року. Чи підтримають акцію “другої хвилі” інші архієреї РПЦ та РПЦвУ, на разі, не повідомляється. До слова, досить символічним видається той факт, що пік хресних об’їздів і обльотів проти поширення коронавірусу припадають на весняний і осінній періоди.
    Нагадаємо, що навесні поточного року, московський патріарх Кіріл на кортежі розкішних автівок здійснив «хресний об’їзд» Москви, а очільник філії РПЦ в Україні митрополит Онуфрій помолився на борту літака олігарха Вадима Новинського.

    Найсвіжіше

    Популярне