Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Львівщині духовенство ПЦУ поховало курсанта, який загинув у авіакатастрофі під Чугуєвом

    У селі Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області, 7 жовтня поховали 22-річного курсанта Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба Ростислава Булія, який трагічно загинув 25 вересня в авіакатастрофі військово-транспортного літака Ан-26Ш неподалік Чугуєва на Харківщині.
    Про це повідомляє Радіо Свобода.
    «Похорон очолив благочинний декан Старосамбірського благочиння митрофорний протоієрей о. Іван Білик у співслужінні настоятеля парафії с. Торчиновичі о. Богдана Лернатовича, головного єпархіального капелана о. Ярослава Фабіровського та чисельного духовенства від Дрогобицько-Самбірської, Львівської та Львівсько-Сокальської єпархій Православної Церкви України», – повідомляє Віталій Ковалишин з посиланням на пресслужбу єпархіального відділу військового духовенства ПЦУ.
    На прощальну церемонію прибули: командир ПВК «Захід» генерал-майор Марченко Олексій Станіславович; представник Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба підполковник Сургай Віталій Михайлович із курсантами; офіцери, прапороносна група, почесна варта, салютна група і оркестр від Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного: військовий комісар Львівщини полковник Олександр Тіщенко; командир 12-ї окремої бригади армійської авіації полковник Кулькевич Дмитро Збігневич разом із льотчиками, та багато військових з інших військових частин.
    У день похорону прощальне слово виголосив на родинному подвір’ї настоятель парафії отець Богдан, який схарактеризував Ростислава як дуже чуйного, доброго, скромного християнина, що у свої дитячі та юнацькі роки ніс паламарський послух у місцевому храмі. Хлопець завжди мріяв літати, кажуть односельці загиблого.
    Після прощального слова та прочитаного Євангелія, тіло Ростислава у супроводі прапороносної групи і почесної варти було перенесено до місцевої церкви, де був звершений чин похорону та прощання. Після прочитаного Євангелія до присутніх звернувся військовий священний, штатний капелан 1-ї Галицько-Волинської радіотехнічної бригади Повітряних сил Збройних сил України отець Мар’ян Сеник (Львівсько-Сокальська єпархія ПЦУ).
    У своєму слові отець Мар’ян наголосив значенні жертовного подвигу воїнів заради служіння Україні і ближнім, а також висловив співчуття рідним і близьким від об’єднання військових капеланів ПЦУ та повітряного командування “Захід”.
    Тіло новопредставленого воїна курсанта Ростислава поховали на місцевому цвинтарі, що біля храму. Перед погребінням із словами підтримки звернувся благочинний декан о. Іван Білик. Отець декан передав батькам, рідним та близьким глибоке співчуття від архиєпископа Дрогобицько-Самбірського Якова і духовенства Старосамбірського благочиння. У своїй проповіді о. Іван наголосив, що пам’ять про курсанта Ростислава завжди буде жити у наших серцях.

    Найсвіжіше

    Популярне