Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Монастир РПЦвУ на Січеславщині тимчасово зачинився через COVID. Представник обителі спростовує інформацію

    Через велику кількість захворілих на COVID насельників, у тому числі й священнослужителів, зачинився на карантин Новомосковський Миколаївський монастир РПЦвУ.
    Про це повідомив місцевий сайт 0569.com.ua з посиланням на сторінку у фейсбук громадського активіста Піщанської ОТГ, на території якої знаходиться святиня, В’ячеслава Горобця.
    Відомо також, що хворий на коронавірус настоятель монастиря Досифей, який наразі знаходиться у лікарні.
    Цю інформацію наводить у своєму пості і В’ячеслав Горобець:
    Новомосковський Свято-Миколаївський монастир закрився – все захворіли на коронавірус. Не пам’ятаю, щоб монастирі закривалися під час “епідемії звичайного грипу”. Настоятель – архімандрит Досифей – в лікарні. Знайомий батюшка, який перехворів на коронавірус, ходить із задишкою. КТ показав 30% ураження легень. Рентген взагалі нічого не показував, навіть запалення.
    UPD: Закрився “для відвідувачів”, а не назавжди! Тому що багато хто зрозумів написане некоректно! Так, хворі не всі. Але, напевно багато, раз приймаються такі заходи. Маю право на суб’єктивну думку і перебільшення (через відсутність офіційної інформації)“.
    Громадський активіст також зазначив:
    Пост був зроблений з метою показати серйозність ситуації і ВАЖЛИВІСТЬ ДОТРИМАННЯ ЗАХОДІВ БЕЗПЕКИ: носіння масок, обмеження відвідування публічних місць, зменшення числа персональних контактів. Коронавірус ІСНУЄ! Наслідки дуже серйозні. Місць в лікарнях немає (це точно). І лікувати вас в цій країні ніхто не буде“.
    Користувачка фейсбука, яка заявила, що пише за розпорядженням керівництва монастиря, повідомила, що “дана інформація не відповідає дійсності, вся братія абсолютно здорова, хворий застудою лише настоятель архімандрит Досифей, запобіжні заходи вжито на всякий випадок, так як в країні епідемія. Настоятель обителі дуже просить не поширювати неперевірену інформацію. Всі питання безпосередньо на 0988505033 (монастирська лавка)“.
    За інформацією сайта монастиря в обителі живуть 8 насельників крім настоятеля. Але релігієзнавець Андрій Ковальов у розмові з Духовним Фронтом України уточнив, що московські монахи не знаходяться постійно на території монастиря, а приїжджають на уставні богослужіння з міста Дніпро.
    Зазначимо, що 8 жовтня сайт 0569.com.ua повідомив про 12 нових випадків коронавірусної хвороби на Новомосковщині: 9 у місті та 3 в районі, а наступного дня, 9 жовтня, про 42 випадки COVID тільки в Новомосковську.

    Найсвіжіше

    Популярне