Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Папа Римський: Пандемія коронавірусу засвідчила, що «магічні теорії» про ринковий капіталізм зазнали краху

    Кількість хворих на коронавірус у світі досягла майже 35 мільйонів, померлих – понад 1 мільйон 34 тисячі, свідчать дані університету Джонса Гопкінса.
    У цих умовах у неділю до своїх прочан звернувся Папа Римський і заявив, що пандемія коронавірусу засвідчила, що «магічні теорії» про ринковий капіталізм зазнали краху, і що світ потребує нового типу політики, що просуває діалог і солідарність, а також відкидає війну будь-якою ціною, повідомляє AP.
    Франциск у неділю виклав своє бачення пост-COVID-світу, об’єднавши основні елементи своїх соціальних вчень у нову енцикліку. В енцикліці Франциск відкинув навіть власну доктрину католицької церкви, яка виправдовує війну, як засіб законного захисту, заявивши, що вона застосовувалася занадто широко протягом століть і більше не є життєздатною.
    «Сьогодні дуже важко посилатися на раціональні критерії, вироблені в попередні століття, щоб говорити про можливість “справедливої ​​війни”», – написав Папа у новій енцикліці.
    «Крихкість світових систем в умовах пандемії продемонструвала, що не все можна вирішити за допомогою свободи ринку», – написав він. «Надзвичайно важливо проводити активну економічну політику…, яка дозволяє створювати, а не скорочувати робочі місця».

    Найсвіжіше

    Популярне