П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Ортодоксальні юдеї в Нью-Йорку спалювали маски, а в Ізраїлі закидали поліцію камінням

    В Ізраїлі відбулися сутички між поліцією і сотнями ортодоксальних юдеїв, незадоволених обмеженнями на публічні зібрання, що тривають під час загальнонаціонального карантину.
    Про це повідомляє Релігійна правда з посиланням на Укрінформ.
    Сутички відбулися також в ізраїльському Модіїн-Іліте, ортодоксальному поселенні на Західному березі. Поліцейські наказали людям покинути синагогу, проте їх закидали камінням. Четверо поліцейських були поранені і сім осіб були арештовані.
    В Ізраїлі з населенням усього 9 мільйонів осіб з початку пандемії зареєстровано загалом понад 270 тисяч випадків захворювання і понад 1800 випадків смерті.
    https://youtu.be/YDnPtka8XKA
    У вівторок уряд вирішив продовжити надзвичайний стан ще на тиждень, до 13 жовтня. Громадянам все ще заборонено проводити демонстрації або релігійні збори на відстані понад 1 кілометр від свого будинку.
    Протестувальники вже кілька місяців проводять регулярні демонстрації проти прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, закликаючи його піти у відставку у зв’язку з судовим процесом за обвинуваченням у корупції і критикуючи дії його уряду у зв’язку з пандемією.

    Водночас Telegram-канал Reddit Live публікує відео, як ортодоксальні юдеї мітингують і спалюють маски в Нью-Йорку через указ губернатора штату Эндрю Куомо про закриття синагог через епідемію.

    Найсвіжіше

    Популярне