Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії порушили кримінальну справу за фактом знущання над дітьми в монастирі Сєргія Романова

    Російські правоохоронці встановлюють обставини фактів знущання над дітьми в Середньоуральському жіночому монастирі, контроль над яким зберігають прихильники позбавленого сану і відлученого від Церкви Сєргія Романова. Видання «Meduza» повідомляє, що слідство веде Слідчий комітет Свердловської області РФ.
    На разі, мова про конкретних підозрюваних не йде, тобто слідство провадиться у відношенні невстановлених осіб.
    Правоохоронці повідомляють, що у період з 2004 по 2019 роки на території монастиря систематично били дітей, а також, вчиняли інші дії насильницького характеру. Потерпілими визнано щонайменше семеро неповнолітніх, четверо з яких, на момент вчинення стосовно них правопорушень, перебували на території обителі без батьків.
    Раніше про жорстоке поводження з дітьми розповідалось у фільм Ксенії Собчак про Середньоуралський жіночий монастир під назвою «Монастырь особого назначения». Під час зйомок кінострічки прихильники Сєргія Романова напали на знімальну групу і перешкоджали роботі журналістів.
    Колишнього схиігумена Сєргія позбавили сану та відлучили від Церкви. Він неодноразово закликав не виконувати вимог самоізоляції, не визнавав існування коронавірусу, закликав знищувати вишки 5G, вимагав від Владіміра Путіна передати йому владу. Протягом останніх місяців Романов утримує контроль над Середньоуральським монастирем, де і проживає.

    Найсвіжіше

    Популярне