Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РФ триває суд проти священника РПЦ, якого звинувачують у сутенерстві

    Прокуратура Ленінградської області РФ повідомляє, що Всеволозький міський суд, після перегляду справи, визнав винним в сутенерстві священника Виборзької єпархії Російської православної церкви Ніколая Кірєєва, який був засуджений у Білорусі і переданий Росії для відбування покарання.
    Про це пише «Ахилла» з посиланням на «Інтерфакс».
    Як відомо, в листопаді 2017 року Ніколай Кірєєв був затриманий у білоруському місті Вітебськ, де він вербував жінок для роботи повіями в російському Петербурзі.
    Тоді священника засудили до 5,5 років ув’язнення за сутенерство, хоча свою вину клірик РПЦ не визнав. Його було передано Російській Федерації для відбування покарання.
    В місцях позбавлення волі він провів 2,5 роки. Але 30 січня 2020 року, Ленінградський обласний суд відмінив рішення суду першої інстанції у зв’язку із значними порушеннями кримінально-процесуального законодавства РФ. Відтак, у виконанні вироку Республіки Білорусь було відмовлено і Кірєєв опинився на свободі.
    Після цього, на сайті Виборзької єпархії з’явилось повідомлення, що клірика виправдано і звільнено, оскільки всі звинувачення, висунуті білоруськими правоохоронцями, були неправдивими і безпідставними.
    Водночас, в прокуратурі РФ переконані, що провина підсудного у втягнення чотирьох громадянок Республіки Білорусь у зайняття проституцією встановлена. А тому рішення апеляційної судової інстанції оскаржено.
    Поряд з тим, керівництво Виборзької єпархії не планує позбавляти Кірєєва сану. Секретар єпархії прокоментував виданню «МБХ медиа», що священноначаліє не вбачає підстав для того, щоб вжити церковно-дисциплінарних заходів у відношенні Ніколая Кірєєва.
    На разі, третій касаційний суд Росії призначив новий розгляд справи Кірєєва, а сам священник знову опинився у в’язниці.

    Найсвіжіше

    Популярне