Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Поліція взяла на особистий контроль безпеку храму ПЦУ в Чорноморську після кількох нападів на нього

    Свято-Миколаївський храм ПЦУ в Чорноморську останнім часом неодноразово зазнавав нападів з боку невідомих – його закидають камінням, розбивають вікна, причому навіть під час служби, скоюють крадіжки та псують майно. Одного разу з території храму викрали навіть дзвін і розп’яття. Остання атака сталася 18 серпня 2020.
    Парафіяни звернулися за допомогою до депутата облради від «Європейської Солідарності» Юрія Басюка. Депутат написав звернення в СБУ та поліцію, щоб взяли під особистий контроль розслідування цих правопорушень.
    Крім того, в поліцію з вимогою почати досудове розслідування і встановити осіб, які організовували та здійснювали напади на храм, написав депутат облради від «ЄС» і представник омбудсмена в південних регіонах Олександр Остапенко.
    Після звернення депутатів поліція взяла на особистий контроль безпеку храму ПЦУ в Чорноморську.

    Відповідь НПУ представнику омбудсмена в південних регіонах Олександру Остапенку. Джерело: 04868.com.ua

    У відповіді поліції також зазначають, що встановлені особи двох неповнолітніх, які кидали каміння в храм і розбили вікна. В ході перевірки поліція встановила, що у хуліганів не було мотивів спланованої агресії проти саме Православної церкви України та її релігійної громади. З батьками неповнолітніх проведено бесіди.

    Найсвіжіше

    Популярне