Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній вшанував жертв масових розстрілів у Бабиному Яру

    У 79-ту річницю трагедії Бабиного Яру, 29 вересня 2020 року, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр», де відбулися жалобні заходи.
    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.
    На заходах був  присутній Президент України Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, інші представники влади та члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, іноземні гості та представники громадськості.
    «Бабин Яр – трагічне місце масових вбивств, що стало справжньою раною в історичній пам‘яті України й світу. Саме тут, у Києві, лише впродовж кількох років окупації від рук нацистів обірвалися життя понад сотні тисяч мирних жителів, а також військовополонених, підпільників, партизанів, заручників…Аби зцілити рани минулого, нам потрібна єдність, не вдавана, а справжня, підтримана повагою до тих, хто поруч, і кого вже немає з нами, а також – щира молитва. Не роз’ятрюючи, а загоюючи рани минулого, ми зможемо отримати цінний досвід і правильні рішення для сучасних проблем, запобігти їх хибному розв’язанню й непоправному злу у майбутньому. Тож пам’ятаймо, шануймо й робімо правильні висновки з уроків, які подає нам історія!», – сказав предстоятель ПЦУ.
    Меморіальний центр цього дня представив масштабну аудіовізуальну інсталяцію на території урочища, присвячену вшануванню пам’яті жертв Бабиного Яру.
    В основі інсталяції – символ Дерева життя. Трагедія Бабиного Яру показує, як легко воно може бути знищене. Колони, простріляні тисячами куль того ж калібру, що й кулі, від яких загинули люди у Бабиному Яру. Інсталяція працює цілодобово, і вночі крізь кульові отвори проходить світло та звук пам’яті.
    Нагадаємо, Православна Церква України закликала пам’ятати за жертв Бабиного Яру, щоб ніколи не допустити повторення.

    Найсвіжіше

    Популярне