Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Рівненщині прихожани московської церкви не дали поховати в храмі воїна УПА

    26 вересня у селі Рясники, що на Гощанщині, між прихожанами Православної Церкви України та Московської церкви знову виник конфлікт. Віряни московської церкви не допустили, щоб в храмі відбулось відспівування воїна УПА  Ковальчука Григорія, який 10 років просидів у в’язниці за визволення України.
    Московський священник, у телефонній розмові, спочатку погодився відкрити храм, але на вході у храм він разом із вірянами РПЦвУ зустрів похоронну процесію і заблокував вхід до церкви, повідомляють Новини Рівненщини.
    Про деталі конфлікту розповідає місцева жителька села Рясники, Мирослава Боліщук: «Напередодні, 25 вересня, уповноважені представники громади ПЦУ (згідно чинних діючих розпорядчих документів про почергове проведення богослужіння) звернулися до Рівненської обласної адміністрації з проханням  відкрити храм для проведення відспівування похорону в середині храму. На зустрічі в присутності  представників влади Романюка В.А. (Голова Гощанської районної адміністрації та в присутності Соколовського І.Л.) було здійснено телефонний дзвінок до настоятеля храму Готліба В.Ф. де він повідомив, що відкриє храм для проведення похоронного процесу. На вході до храму похоронну процесію зустрічав настоятель Готліб В.Ф. з прихильниками МП та монахами, де він і заявив що храм він не відкриє разом із своїми парафіянами»
    Вірянка додала, що громада ПЦУ до останнього вірила в допомогу місцевої влади, СБУ, поліції, які можуть допомогти згідно із законом з шаною провести в останню дорогу воїна УПА, ветерана війни, ветерана праці. Проте, прихожанам ПЦУ так і не вдалось потрапити до храму, тому воїна УПА Григорія Ковальчука довелось відспівувати надворі.

    Фото: Новини Рівненщини.

    Найсвіжіше

    Популярне