Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Буковині архієпископ ПЦУ звершив чин освячення престолу храму Різдва Пресвятої Богородиці

    На свято Різдва Пресвятої Богородиці і Приснодіви Марії, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман (ПЦУ) звершив чин освячення престолу храму Різдва Пресвятої Богородиці села Шишківці Кіцманського району Чернівецької області у співслужінні місцевого духовенства.
    Приємно відзначити, що релігійна громада села Шишківці першою перейшла до помісної Православної Церкви України. Цей гарний приклад отця Димитрія та увіреної йому пастви наслідували багато інших парафій на Буковині, які сьогодні об’єднані під омофором Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, а головне під омофором Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, повідомляє офіційний сайт ПЦУ.
    У ході урочистостей за багаторічне сумлінне служіння Церкві Христовій архієпископ Герман нагородив благословенною грамотою від Блаженнійшого Митрополита Епіфанія настоятеля храму протоієрея Димитрія Ходана та архієрейськими благословенними грамотами активних парафіян храму, які доклали зусиль у становленні Православної Церкви України. Після відправи відбувся хресний хід та уставне многоліття.

    Найсвіжіше

    Популярне