Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті згорів монастир РПЦвУ

    Вночі на території Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря Мукачівської єпархії РПцвУ в с. Сільце Іршавського району спалахнула пожежа. Зайнялося дерев’яне перекриття між першим і другим поверхом будівлі.
    Про це повідомило видання “Зеркало тижня” з посиланням на ДСНС України.
    Як повідомляють рятувальники, спочатку монахи намагалися самотужки загасити вогонь за допомогою відер з водою. І тільки коли зрозуміли, що їм це не вдасться, викликали пожежників.

    Світлина: сайт ДСНС України

    Час було втрачено, але 18 пожежників кинулися на боротьбу з вогняною стихією. Як з’ясувалося, всередині будівлі залишилися троє ченців. Рятувальники вивели їх на вулицю, однак чоловіки, перебуваючи в шоковому стані, знову намагалися повернутися в палаючий монастир.
    Бійці ДСНС утримали їх силою. Пожежа, яка почалася на початку 12 ночі, вдалося повністю загасити тільки до 5-ї години ранку.
    Світлина: сайт ДСНС України

    “В результаті пожежі знищено покрівлю на площі 120 кв. м, меблі, вікна та двері. Крім цього, пошкоджено стіни та перекриття будівлі для проживання ченців. Суму завданих збитків, як і причину появи вогню, встановлюють правоохоронні органи”, – йдеться в повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне