П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Рівному продають шкільні зошити з московським собором РПЦ. У магазині кажуть – це спадщина ЮНЕСКО

    В одному з магазинів Рівного клієнтка виявила зошит українського виробника, на обкладинці якого зображений московський собор Василя Блаженного РПЦ. У магазині кажуть, що споруда — це спадщина ЮНЕСКО.
    Про інцидент написало Суспільне.
    В одній із груп у Facebook користувачка Оксана Базовська повідомила, що купувала зошити дітям і «натрапила на Красну площу».
    «… майже 7 років війни. А ззаду українська абетка і напис, що в закладах освіти використання дозволяється… P.S. В асортименті не було ніяких інших столиць світу, крім цього», — написала вона і виклала фото зошита.

    Користувачі підтримали жінку в коментарях.
    Наступного дня на інцидент відреагували на офіційній сторінці торгової марки, в магазині якої продавали зошит. Там зазначили, що їх виготовляє компанія «Тетрада» і потрапляють вони в магазин у запакованих пачках.
    Адміністрація запевняє, що храм Василя Блаженного — це не Красна площа і символом радянської влади ніколи не був, а радянської чи російської символіки на зошиті немає. Магазин визнає, що червоний колір в обрамленні зображення храму — це помилка виробника, бо викликає асоціацію з комунізмом.
    Виробник зошитів цю ситуацію поки ніяк не коментував.

    Найсвіжіше

    Популярне