Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На території військової частини в Запоріжжі відбувся чин освячення храму ПЦУ

    У день свята Різдва Пресвятої Богородиці, на території військового містечка №2 9 полку оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади (військова частина 3029 Національної гвардії України) відбувся чин освячення храму на честь Святого Мученика Іоанна Воїна. Фундамент побудованої церкви був закладений ще у жовтні 2019 року, повідомляється на сайті Храму Покрови Пресвятої Богородиці на о. Хортиця.

    Світлина: ФБ Запорізької єпархії ПЦУ

    Стараннями військового священника (капелана) протоєрея Віктора Ткача, командира частини полковника Андрія Миколайовича Бєляєва та не байдужих меценатів на будівництво знадобилося трохи менше року.
    Чин освячення храму та закладання капсули звершив Керуючий Запорізькою єпархією Православної Церкви України Преосвященніший Фотій, єпископ Запорізький та Мелітопольський у співслужінні головного військового капелана Національної гвардії України протоієрея Іоана Михайлишина, секретаря єпархії протоієрея Василя Пасічника та обласного благочинного протоієрея Василя Калина. Також Його Преосвященству співслужили капелани Запорізького гарнізону: протоієрей Віктор Ткач (капелан в/ч 3029 НГУ, настоятель новозбудованої церкви), протоієрей Анатолій Кусик (капелан в/ч 3033 НГУ). ієрей Діонісій Кравчук (капелан в/ч 3026 НГУ).
    Світлина: ФБ Запорізької єпархії ПЦУ

    Після чину освячення храму Преосвященніший владика Фотій в своїй проповіді подякував командиру частини, особовому складу та усім меценатам та благодійникам, які долучились до цієї богоугодної справи – будівництва дому Господнього на Землі.
    Владика Фотій, з благословення Блаженнійшого Епіфанія митрополита Київського та всієї України, відзначив фундаторів, меценатів, благодійників та будівничих храму церковними нагородами за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом.
    Світлина: сайт

    Головний військовий капелан Національної гвардії України протоієрей Іоан Михайлишин відзначив, що, на сьогоднішній день, новозбудований храм на честь мученика Іоана Воїна є лише другим на всю Україну, який являє собою повноцінну церкву де можна звершувати Божествену літургію, і який знаходиться саме на території військової частини НГУ.
    Нагадаємо, на території військової частини 3033 у Запоріжжі незабаром постане храм на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

    Найсвіжіше

    Популярне