Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Ігор Козловський: Сім'ї в'язнів в Криму і на Донбасі не повинні залишатися один на один зі своєю бідою

    Колишній в’язень російських гібридних сил, релігієзнавець, письменник Ігор Козловський заявив, що необхідно постійно нагадувати про громадян України, яких утримують в захопленому Криму, на окупованих територіях Донбасу і в Росії.
    Таку думку Козловський висловив під час письменницького правозахисного марафону на підтримку українських в’язнів Кремля «Листи з-за ґрат», який пройшов 20 вересня в Києві, передає Крим.Реалії.
    Також, за словами Козловського, подібні акції важливі для сімей ув’язнених, які «чекають, борються, і не повинні залишатися один на один з цією бідою».
    «Це також важливо для тих, хто там знаходиться. Ми читаємо їхні листи, ми є голосом цих людей, голосом цих тортур, тюрем, колоній, де вони зараз перебувають. І це дає надію», – сказав Ігор Козловський.
    Третій рік поспіль «Львівський міжнародний BookForum PEN Ukraine, Center for Civil Liberties/Центр Громадянських Свобод і Радiо Свобода організовують письменницький правозахисний марафон на підтримку українських заручників Кремля».
    У вересні 2019 року письменницький марафон на підтримку українських в’язнів Кремля «Листи з-за ґрат» пройшов у Львові. Тоді в ньому взяв участь в тому числі колишній політв’язень Олег Сенцов.
    У російському ув’язненні, за даними українського омбудсмена Людмили Денисової, знаходяться від 113 до 115 осіб. У списку Кримськотатарського ресурсного центру значаться 86 кримських в’язнів. Такі ж цифри – у Кримській правозахисної групи.

    Найсвіжіше

    Популярне