Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Македонії направив листа Вселенському патріарху про автокефалію

    Президент Республіки Північна Македонія, Стево Пендаровскі, направив лист до Вселенського патріарха Варфоломія і попросив його надати Томос для автокефалії Церкви в Північній Македонії.
    Про це повідомляє doxologiainfonews.com з посиланням на Religija.mk.
    «Історія показує нам, що ми повинні постійно пристосовуватися до часу і використовувати його на благо людей. Вселенський Патріархат – приклад того, як не відступати цінностям і водночас бути динамічними у вирішенні поточних викликів.
    Як президент своєї країни, я хотів би повідомити Вас особисто, що, як країна за останні три роки ми вирішили використати час на свою користь і залишити позаду історичні розбіжності.
    Я звертаюся до Вас від імені багатьох моїх співгромадян, які визнають себе православними християнами, і єдиним бажанням і потребою яких є примирення зі своїми сусідами та рух до спільного майбутнього, у співіснуванні та справжній свободі. У зв’язку з цим я хотів би надіслати прохання до Вашої Святості прийняти заклик нашого благочестивого народу та нашої Церкви здійснити Ваше право на апеляцію, щоб наші громадяни через православну християнську віру мали нарешті можливість бути рівними з усіма іншими православними християнами по всьому світу. Я бажаю Вам здоров’я в розпал великої невизначеності через кризу здоров’я, яка торкнулася цілого світу» – писав у своєму листі президент Македонії.
     

    Найсвіжіше

    Популярне