Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська церква в Україні обурилась заявою секретаря РНБО і вважає що він «порушує принципи нацбезпеки»

    Російська церква обурилась заявою секретаря Ради нацбезпеки, який розповів, як російські спецслужби використовують окремі релігійні структури у гібридній війні проти України.
    Звинувачення організаторів мирних форумів в антиукраїнській діяльності суперечить «Стратегії національної безпеки і оборони України», зазначив у своєму телеграмі протоєрей Московського патріархату Миколай Данилевич, який обіймає посаду заступника голови Зовнішньо-церковних зв’язків РПЦвУ.
    За його словами, секретар РНБО Олексій Данілов «суперечить сам собі і принципам державної безпеки», коли виступає із критикою російської церкви, як інструмента у гібридній війні проти українців.
    Данилевич знову згадав про сумнозвісний форум «Люди миру», який Московська церква намагатиметься провести за участі проросійських діячів у Святогірській лаврі, що переховувала терориста Гіркіна.

    «Неприємно здивувала вчорашня заява-загроза за підписом секретаря РНБО А. Данилова, – написав московський священик. Виявляється, що безпеці держави нібито загрожують «мирні форуми», тобто розмови, дискусії, ініціативи неназваних релігійних організацій про те, як можна було б досягти миру в Україні. Хоча в тексті не називається конкретна конфесія, але це очевидний натяк на Форум «Люди миру», який відбудеться за сприяння УПЦ в Святогорську 21 вересня 2020 року».

    Священник РПЦвУ Миколай Данилевич не згадав у своєму дописі ані про сприяння служителями Московського патріархату терористичним угрупуванням, ані про ідеологію, яку вони розповсюджують на теренах України. Він впевнений, що Московська церква в Україні не робить нічого поганого.
    «Церква не робить нічого незаконного, а навпаки прикладає зусилля, щоб відновити цілісність держави, об’єднати народ, примирити людей», – написав він.
    Нагадаємо, РПЦвУ залучила до форуму «Люди миру» журналіста, який вважає, що «мутований націоналізм» призвів до розколу суспільства. Також до оргкомітету форуму РПЦвУ «Люди миру» увійшов співак, нагороджений Путіним. Цікаво і те, що намісник Святогірської лаври, де РПЦвУ проведе форум «Люди миру», вважає, що війну почала Україна. Ці та інші кричущі факти Данилевич не коментує, а навмисно замовчує, щоб вводити в оману вірян московської церкви та ширити ідеологію “русского міра”.
    Раніше ми повідомляли, що «Російська православна армія» заходить з тилу, а СБУ – мовчить. Це виглядає, як піар на власних жертвах.

    Найсвіжіше

    Популярне