Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Сербська церква заявила, що «після цих виборів вже не буде вмішуватись у політику»

    Сербська православна церква в Чорногорії «після цих виборів не буде втручатись у політику» і не має ніякого інтересу або плану участі в формуванні майбутнього уряду в Чорногорії.
    Про це на прес-конференції повідомив Гойко Перович, ректор Цетінської духовної семінарії, передає regnum.ru з посиланням на чорногорську агенцію RCTG.
    «Думка віруючих і священиків полягає в тому, що церква виявилася на політичному перетині, ставши мимовільним учасником передвиборчої кампанії в Чорногорії», – підкреслив Гойко Перович.
    На його думку, колишня влада, запропонувавши закон про «Свободу віросповідання», викликала в Чорногорії соціальну нестабільність.
    У зв’язку із закликом церковних служителів не голосувати за нинішній уряд в цій державі ректор зазначив, що «цього церква ніколи не робила досі й ніколи цього більше не зробить».
    «Влада, безумовно, мала на це право. Можна навести приклади інших країн західної демократії: православна церква в Греції, а також католицька в Італії залучаються у виборчі кампанії, коли відбувається переплетення соціальних і громадянських питань, які одночасно важливі і для церкви. Зволікання попереднього уряду в питанні врегулювання цього закону відповідно до рекомендацій європейських інститутів змусило церкву закликати чорногорських громадян не голосувати за партію, яка прийняла такий суперечливий закон», – підкреслив Гойко Перович.
    Нагадаємо, очільник Чорногорської митрополії Сербського патріархату займався прямою політичною агітацією проти влади. Після того, як проросійська опозиція взяла більшість голосів, Сербський патріарх заявив, що задоволений результатом виборів у Чорногорії.
     

    Найсвіжіше

    Популярне