П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В Умані черговий конфлікт між хасидами та місцевими жителями

    В Умані знову розгорівся конфлікт між місцевими жителями та хасидами через будівництво синагоги. Цього разу місцеві заблокували під’їзд до вигрібної ями будівлі.
    Про це повідомляє Hromadske.
    Конфлікт триває через збудовану у 2017 році синагогу. Місцеві заявляють, що її побудували з порушенням будівельних норм, через неї у помешканнях поряд потріскалися стіни. Також, за їхніми словами, під час будівництва захопили частину їхньої території.
    Крім того, вони скаржаться на неогороджений трансформатор на 10 тисяч вольтів, на який хасиди нібито ллють воду, а це загрожуватиме дітям.

    Хасиди та асенізаторська машина біля синагоги в Умані, 14 вересня 2020
    Фото: Олександр Хоменко/ hromadske

    Наразі місцеві заблокували вантажним авто з дровами проїзд до вигрібної ями та не пропускали асенізаторську машину, яку замовили хасиди.
    У синагозі проживають приблизно 100 паломників. Хасиди в коментарі hrоmadske запевняють, що синагога збудована законно, у них є всі документи. А щодо місцевих кажуть, що вони штучно нагнітають конфлікт.


    А от мешканці заявляють, що їхня ціль — щоб паломники тут не жили, бо синагога незаконна і небезпечна, та компенсували їм збитки через тріщини в будинках. Вони заперечують, що конфлікт на релігійній основі.
    Нагадаємо, в Умані деякі магазини відмовляються обслуговувати паломників-хасидів. Також 11 вересня ми повідомляли, що Україна депортує двох прочан-хасидів за дебош в Умані.

    Найсвіжіше

    Популярне