Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Німеччині продають храм, закладений і освячений патріархом РПЦ

    Унікальний дерев’яний храм св. Миколи в Гіфхорні (Нижня Саксонія, Німеччина), в якому зрідка робили служби клірики РПЦ МП, може бути закритий і виставлений на продаж.
    Про це повідомляє Credo.press.
    Храм був побудований в 1994-95 роках меценатом і діячем культури Хорстом Вробелtv за зразком втраченої Преображенської церкви села Козлятьево (Володимирська обл. РФ). У 1995 р церкву відвідав патріарх РПЦ Алексій II, а роком пізніше храм освятив митрополит Кіріл (Гундяєв) – нинішній патріарх РПЦ МП.
    Храм символічно, але не юридично, був переданий в дар Московському патріархату, залишаючись при цьому власністю приватної особи, яка профінансувала його будівництво. Зараз власник прийняв рішення продати церкву і обмежив користування нею. Не виключено, що до такого рішення його підштовхнули не тільки економічні фактори, але й низка скандалів, які супроводжують діяльність деяких кліриків РПЦ МП в Німеччині і їх гостей, які спеціально приїжджали для відвідування досить специфічних закладів в Берліні.
    Нагадаємо, на заході Німеччини встановили пам’ятник Лєніну: «мислителю всесвітньоісторичної ваги». Також у Німеччині парафії РПЦ надсилають кошти бойовикам «ДНР».

    Найсвіжіше

    Популярне