Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Тель-Авівський університет створив проєкт українських та єврейських досліджень

    У Центрі досліджень діаспори Гольдштейн-Горен Тель-Авівського університету (займається дослідженнями історії та спадщини єврейського народу і його культури в діаспорі у всіх областях) відкривається новий проєкт українських та єврейських досліджень.
    Про це повідомив директор центру Симха Голдін під час Kyiv Jewish Forum 2020, передає РБК-Україна.
    «Мені дуже приємно оголосити про створення нового проєкту в центрі – ініціативи українських та єврейських досліджень. Це стало можливим завдяки щедрій підтримці Єврейської конфедерації України та Євроазіатського єврейського конгресу», – сказав Голдін.
    За його словами, метою українсько-єврейської дослідницької ініціативи є вивчення історії та культури євреїв на українських землях з давніх часів до наших днів. Будуть розглянуті відносини між єврейською громадою і неєврейським суспільством, в якому вони існували.
    «До революції Україна була одним з основних центрів єврейського життя і культури юдаїзму у Східній Європі», – зазначив Голдін.
    За його словами, майже всі основні події в єврейській історії Східної Європи відбувалися саме в Україні. Водночас відносно небагато досліджень було присвячено спеціально історії цих громад і особливостям українського контексту, які зробили ці громади настільки продуктивними і динамічними.
    «Проєкт центру спрямований на визнання важливості вивчення унікальності єврейської громади України та її багатої історії», – сказав директор Центру досліджень діаспори Гольдштейн-Горен Тель-Авівського університету.

    Найсвіжіше

    Популярне