П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії звинуватили Туркменістан за те, що той пішов шляхом України

    Посольство Росії в Туркменістані заявило про «атаку на російську мову». Так у відомстві оцінили закриття в Ашгабаді напередодні нового навчального року російськомовних класів, повідомляє канал Константіна Малофєєва «Царьград».
    У повідомленні йдеться, що Туркменістан пішов шляхом України та Казахстану у своїй «ворожій» політиці у відношенні російської мови.
    Посольство Росії в Туркменістані відзначає, що причиною закриття відповідних класів пояснюють неможливістю дотримуватись потрібних санітарних вимог. Втім, в Росії вважають, що це чергова «атака на російську мову» на теренах колишнього Радянського Союзу.
    Спочатку в Україні припинили викладання на російській мові. Аналогічна ситуація в Казахстані. І тепер на черзі Туркменістан. «Рупор Кремля» на повну гучність волає про утиски прав російськомовних.
    Повідомляється також, що російськомовні класи закрили до 2030 року. При цьому, очікується, що рішення стосуватиметься всієї території держави.
    «Утиски російськомовних» – улюблений аргумент Москви, коли вона всіма силами намагається утримати статус «мови міжнародного спілкування» для свого «языка». І Росія, на разі, лишається єдиною державою, яка намагається силою і агресією захистити «статус» мови на міжнародній арені.

    Найсвіжіше

    Популярне