П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Мешканець російського Красноярська розкопував могили, щоб продавати «святі мощі»

    На центральному залізничному вокзалі міста Красноярськ російські правоохоронці звернули увагу на підозрілого чоловіка. Коли, за допомогою спеціальної апаратури просканували його поклажу, то виявили у валізі рештки людського тіла.

    Людські рештки у валізі Поспєлова
    Зображення: 360tv.ru

    Подію описує сайт «360tv.ru» з посиланням на Instagram-сторінку адвоката Єкатерини Калядіної.
    Коли правоохоронці оголосили вимогу відкрити валізу, – там виявились людські кістки, що належали кільком особам. Чоловік зізнався, що розкопував в Єнісейську могили, збирав людські рештки і продавав їх колекціонерам Санкт-Петербургу як «святі мощі».
    Поліціянти порушили кримінальну справу, а чоловіка затримали. Ним виявився Діонісій Поспєлов, який має досить неоднозначну репутацію. Його іноді називали «афонським монахом» та «дослідником древніх текстів». Він закінчив аспірантуру в Інституті всезагальної історії Російської академії наук. Подейкують, що до сфери його інтересів входить містичне вчення про духовне преображення людини – ісихазм. У своїх дослідженнях він часто-густо посилається на буддійські та індуїстські тексти.
    У подальшому затриманий Поспєлов часто змінював свої покази. Спочатку він стверджував, що віз мощі преподобного старця Даниїла Саянського. Потім все заперечив, і заявив, що віз рештки тіл на продаж до медичних інститутів.
    Однак, найбільш неймовірна версія озвучена ним полягає в тому, що розкопуванням могил він не займався, а випадково зачепив камінь, під яким лежали кістки, від яких йшов приємний аромат. Відтак, він їх зібрав і планував подарувати Російській православній церкві.
    Що ж, кризові часи вимагають нестандартних підходів. В Росії Діонісій Поспєлов відновив середньовічну практику підробки мощей Святих і вивів її на якісно новий рівень. Як подію кваліфікують російські правоохоронці і які обставини будуть виявлені під час розслідування – покажуть найближчі дні.

    Найсвіжіше

    Популярне