Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У штабі ООС заявили про зрив перемир'я на Донбасі

    В неділю, 6 вересня, окупанти  порушили домовленості щодо припинення вогню та обстріляли з станкового гранатомета позиції Об’єднаних сил біля Красногорівки.
    Про це повідомив УНІАН з посиланням на сторінку Операції об’єднаних сил у Facebook.
    “Командування Об’єднаних сил повідомляє, що 6 вересня, на 42-й день повного та всеосяжного режиму припинення вогню збройні формування Російської Федерації порушили домовленості, що досягнуті Тристоронньою контактною групою та здійснили прицільний обстріл українських позицій. Ворог нахабно відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомета, випустивши при цьому три черги ВОГ-17 по підрозділу Об’єднаних сил в районі населеного пункту Красногорівка. В результаті обстрілу отримав поранення військовослужбовець Збройних Сил України, який усував наслідки пожежі на позиції”, – повідомили в штабі ООС.
    Зазначається, що воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.
    “Така зухвалість противника свідчить про те, що ЗФ РФ спрямовано йдуть на зрив домовленостей, що були досягнуті Тристоронньою контактною групою 22 липня 2020 року. Сьогоднішній обстріл вкотре доводить, що так зване керівництво ОРДЛО не має на меті досягти миру”, – наголошується в повідомленні.
    Водночас зазначається, що Об’єднані сили дають ще одну можливість так званим “ДНР” та “ЛНР” виконати вимоги, які були визначені Тристоронньою контактною групою 22 липня дотримуватися повного і всеосяжного режиму припинення вогню. В іншому разі, при наступному обстрілі українських позицій Об’єднані сили нададуть адекватну відсіч противнику з усіх наявних сил і засобів, запевнили в штабі.
    У ранковому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.30 7 вересня 2020 року пресцентр ООС повідомив, що неподалік Причепилівки, що на Луганщині противник відкрив прицільний вогонь зі стрілецької зброї по наших захисниках. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець загинув.
    За інформацією видання “Новинарня” ім’я українського військового, який загинув від обстрілу на Луганщині 6 вересня, Тарас Кубійович із 14-ї механізованої бригади імені князя Романа Великого ЗС України.
    Зазначається, що боєць служив у військовій частині А1008, яка розташована у місті Володимир-Волинському Волинської області.

    Світлина: ФБ Руслана Кубійович

    Тарас Кубійович – мешканець села Вільхівці Городенківського району Івано-Франківської області. Про це повідомив у соцмережі голова Городенківського районного об’єднання учасників АТО Михайло Човганюк.
    “Загинув житель села Вільхівці Городенківського району Кубійович Тарас… На превеликий жаль, війна забирає кращих синів України, адже Тарас неодноразово призивався до військової служби. Зі зброєю в руках, захищав рідну батьківщину… І тепер поповнив небесний легіон”, – сповістив ветеран.
    Нагадаємо, ввечері 5 вересня ватажок “ДНР” Пушилін віддав наказ відкрити вогонь по позиціям ЗСУ. Причиною рішення він, вже традиційно, назвав порушення умов перемир’я з боку українських військових, які, нібито, були допущенні у період з 22 липня поточного року.
    Протягом серпня, у час дії “перемир’я”, командування ООС відзначило відсутність бойових втрат з боку українських військ.

    Найсвіжіше

    Популярне