П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Посол Ізраїлю перевіряє, що відбувається в Умані

    Посол Держави Ізраїль в Україні рабин Джоел Ліон, разом із керуючими дипломатами посольства, здійснює офіційний візит до міста Умань з метою ознайомлення з підготовкою міста та області напередодні очікуваного юдейського нового року – святкувань Рош га-Шана.
    Як повідомляє пресслужба посольства, делегація дипломатів зустрілася з головою Черкаської обласної державної адміністрації Сергієм Сергійчуком та міським головою Умані Олександром Цебрієм, а також керівниками Національної поліції, лікарень та ДСНС (Державної служби України з надзвичайних ситуацій).
    Посол також зустрівся з представниками Брацласького хасидизму та відвідав числені відповідні локації міста.
    “Важливо координуватися з місцевим керівництвом, щоб запобігти спалаху COVID-19 у місті. Я звернувся із проханням до усіх офіційних осіб, я зустрівся з ними, щоб зробити все можливе для зменшення напруги у місті і щоб уникнути подальших актів антисемітизму”, – заявив посол.
    Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна обмежила можливість приїзду хасидів в Умань на святкування Рош га-Шана на прохання ізраїльського прем’єра Біньяміна Нетаньяху в рамках боротьби з коронавірусом. Глава держави також попросив рабинів уникнути масового скупчення людей на Рош га-Шана.

    Найсвіжіше

    Популярне