Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На презентацію проєкту РПЦвУ «Люди миру» прийшли тільки проросійські канали

    У Києво-Печерській лаврі 1 вересня Російська православна церква в Україні, так звана «УПЦ МП», презентувала проєкт «Люди миру», який вона планує реалізувати 21 вересня у Святогірській лаврі, що переховувала бойовиків. Що цікаво на презентацію проєкту прийшли тільки проросійські телеканали кума Путіна Віктора Медведчука та інших.
    З відеопрезентації проєкту «Люди миру» можна побачити як протоєрей РПЦвУ Миколай Данилевич розповідає купленим Віктором Медведчуком каналам про миротворчість Московського Патріархату. Зокрема про це слухали «ZIK», «NewsOne» та «112 Україна». Також були «Інтер» та «НАШ». Раніше Данилевич оскандалився із висловлюваннями в сторону Томосу про автокефалію ПЦУ та російсько-українською війною. Він вважав, що ПЦУ ніколи не отримає Томос і назвав це «пшиком». Також Данилевич заявив, що «у нас немає конфлікту з Росією». Він висловив сподівання на те, що у майбутньому українці перестануть бути антиросійськими, бо «від цього страждають обидва народи». Тепер цей персонаж, який говорить такі капітуляційні заяви, розказує про примирення на Сході України із бандформуваннями так званих «Л/ДНР».

    Фото: Фейсбук архієпископа Євстратія

    Архієпископ Євстратій Зоря вважає такі вислови Данилевча «явно не тією ідеологією, яка збереже Україну». За словами архієпископа Євстратія, саме через ідеологію «русского міра», яку просувала РПЦвУ в Україні, почались розділення, війна та втрата територій.
    Ні для кого не секрет яка миротворчість є в Криму від «УПЦ МП». Там вони освячують зброю, кораблі та ракетні установки військовослужбовців Російських ЗС і благословляють їх на «ратну службу батьківщині», тобто Росії. Звісно що українські пам’ятні дати для них, як і для Онуфрія це пуста і не варта уваги формальність. Проте такі факти і навіть пряма допомога не заважають цій структурі розповідати про мир і дружбу з РФ, навіть більше. В УПЦ МП після відходу Порошенка набирає обертів і починає працювати над поверненням капеланів Московського патріархату до душпастирства в ЗСУ. Першою сходинкою стало створення в РПЦвУ відділу, що займатиметься підготовкою «козацьких військових священників».
    Загалом процес очолює митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич), як майбутній глава УПЦ МП, який має замінити Онуфрія (Березовського). Він вважає, що «саме час помовчати» про події в Білорусі. Дослова, Онуфрій проігнорував День пам’яті захисників України.
    Тепер українська філія Московського патріархату намагається приватизувати слово «мир» і загалом миротворчого напрямку, для того, щоб можна було маніпулювати: «Хто за Московський патріархат – той за мир, а хто проти РПЦвУ той проти миру в Україні». Зрозуміло, що фінансує цю «миротворчу»діяльність нардеп-диякон Вадим Новінський, який згідно канонів церкви має зректись депутатського мандата.
    Як відзначають організатори форуму «Люди миру», важливо, щоб розмову вели не політики, а прості люди, представники громадськості, які користуються авторитетом. Під «представники громадськості, які користуються авторитетом», звісно мається на увазі служителів Московського патріархату, які неодноразово допомагали окупантам та благословляли пам’ятники так званим «ополченцям».
    Варто нагадати як УПЦ МП наймала людей для підпалу власних церков, щоб продемонструвати картинку «гоніння на канонічну церкву». Також, таким чином в Україні розпалюється міжконфесійна ворожнеча, щоб пізніше у підпалах звинуватити проукраїнську сторону населення, зокрема вірян ПЦУ. Нагадаємо, в Одесі та інших регіонах горіли кілька церков Московського патріархату. РПЦвУ звинуватила у всьому проукраїнськи налаштованих вірян, проте пізніше поліція вияснила, що всі підпали стались через необережність, а монастир в Одесі було підпалено колишнім послушником РПЦвУ.
    Така політика – розпалювання міжконфесійною ворожнечі – ідеально підходить для створення картинки «гонимої церкви», щоб потім заявляти про фашистів та бандерівців які палять «каноническую церковь». Такі висловлювання вже лунали з уст кремлівських пропагандистів. Наприклад, у РПЦвУ вважають утворення незалежної від Москви Церкви поштовхом до релігійної війни.
     

    Найсвіжіше

    Популярне