Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    В Умані місцеві жителі не пускали хасидів до могили цадика Нахмана

    В Умані у ніч на пятницю, 28 серпня, місцеві жителі викликали поліцію і не пропускали хасидів у район паломництва, а саме до місця поховання цадика Нахмана. Жителі просили правоохоронців прогнати хасидів.
    Про це повідомив депутат Уманської районної ради Сергій Алєксєєв, передає РБК-Україна.
    Він оприлюднив відео, на якому зафіксовано конфлікт: місцеві жителі не дають паломникам пройти та закликають «йти звідси».

    Крім того, у соцмережах мешканці міста пишуть, що конфлікт трапився біля синагоги по вулиці Лисенка в Умані, куди приїхали хасиди.
    «Пане Цебрій (міський голова Умані – ред.)! Приїхав повний бус хасидів на незаконну синагогу на Лисенка… без дотримання карантину! Хто буде нести відповідальність?» – написала одна з місцевих жительок.
    Жителі Умані вимагали, щоб співробітники поліції прогнали паломників. А правоохоронці пояснювали, що не можуть заборонити паломникам відвідати місце поховання цадика Нахмана. Силовики намагалися не допустити зіткнень між хасидами і місцевими жителями.
    Прес-офіцер патрульної поліції Черкаської області Зоя Вовк сказала, що на разі не може прокоментувати ситуацію. «Ми чекаємо результати від слідчого управління», – зазначила прес-офіцер.
    Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна обмежила можливість приїзду хасидів в Умань на святкування Рош ха-Шана на прохання ізраїльського прем’єра Біньяміна Нетаньяху в рамках боротьби з коронавірусом.

    Найсвіжіше

    Популярне